Rick van Rein's Blog : netopus/bootstrapper

This weblog exists to keep interested parties informed about what Rick is up to. As a second goal, it is my personal lab journal in which I can find back what I've been up to in the past.
RSS 2.0 and DELTA news feeds for this weblog

Bootstrapper 5: Knoppix jezelf!

Posted on Wed, 01 Sep 2004, 00:00.

Een CD branden, dat kan iedereen wel -- met dank aan de vele tools die voor de consumtentenmarkt zijn ontwikkeld is dat een eitje. Het maken van een bootable CD is weer een heel ander verhaal. Om nog maar te zwijgen van een eigen CD met al je favouriete tools.

 Read the full article   Translate to English Translate to EnglishBootstrapper 4: Gestart vanaf het netwerk

Posted on Tue, 01 Jun 2004, 00:00.

Het opstarten van software vanaf een netwerk biedt vele voordelen. Het scheelt soms in de licentiekosten, maar het centraliseert ook het beheer van de software en de client PC's kunnen soms lichter worden uitgevoerd, bijvoorbeeld zonder harde schijf. Maar als het niet opstart zit je wel mooi.

 Read the full article   Translate to English Translate to EnglishBootstrapper 3: Rootaccessweigering

Posted on Sat, 01 May 2004, 00:00.

Het gebeurt ons allemaal weleens -- de lockout van een systeem doordat het admin password vergeten of kwijt is. Hoe netter we met passwords omspringen, hoe groter de kans. Dan is het een opluchting te weten dat we altijd wel weer binnen kunnen komen.

 Read the full article   Translate to English Translate to EnglishBootstrapper 2: Partitietabellenblues

Posted on Thu, 01 Apr 2004, 00:00.

Hoewel het in theorie niet voor zou mogen komen, is het in de praktijk soms zo dat we met een verminkte partitietabel zitten. Dat klinkt desastreus, want het is immers het initiƫle aanknopingspunt voor de hele diskopbouw. Toch blijkt het mee te vallen; want hoewel kennisintensief, blijkt heel veel in zo'n geval nog te redden.

 Read the full article   Translate to English Translate to EnglishBootstrapper 1: Multibootperikelen

Posted on Mon, 01 Mar 2004, 00:00.

Baron Munchausen wist zichzelf aan de lusjes van zijn laarzen uit het moeras te trekken. De computerterm 'bootstrappen' verwijst daarnaar, omdat het daarbij ook gaat om een systeem dat zichzelf eigenlijk nodig heeft om op te starten. In deze reeks gaan we in op een paar typische probleemsituaties rond het bootstrappen, alsmede praktisch oplossingen daarvoor. We trappen af met de perikelen van een multibootsysteem.

 Read the full article   Translate to English Translate to English