Goede doelen komen m'n neus uit

Het klinkt allemaal heel fijntjes als iets een goed doel is. Daar denk ik steeds sterker anders over.
| posted on Tue, 07 Feb 2006, 08:43 | weblog | rss | spin-off | comments |
Translate to English Translate to English

Een goed doel heiligt de middelen, zo wil het gezegde. Natuurlijk is dat niet waar, en ik maar me terdege zorgen over de werkwijze van goede doelen. En dat heeft diverse redenen.

Een concreet plan

Tot zover mijn gezeur over de vele misstanden die ik zie bij grote hulporganisaties. Tijd voor een positief woord, want ik denk dat ik een veel betere mogelijkheid zie.

Ik zou graag een webshop willen zien waarin ik zelf kan beoordelen, per afzonderlijk dorp of persoon, of daar wat voor te doen valt wat mij aanstaat. Zo'n webshop bezoek ik op eigen initiatief, niet als gevolg van peperdure reclame en zeker niet na een oproep per ongevraagde email. Ik wil voldoende informatie zien van de omgeving waarin de problemen heersen, van de behoefte aan een faciliteit en het verschil dat dit zou maken. Geef me een winkelwagen, dan zet ik daar een paar pakketjes in en reken ze ter plekke af. In baar goud als u wilt. De goede doelen leveren vervolgens een digitaal ondertekende email waarmee ik mijn storting altijd kan aantonen.

Op deze manier wordt voor iedereen zichtbaar hoe de commercie van een goed doel functioneert. Een put heeft een prijs, en dat is inclusief alles aan lonen en strijkstokken. Ik snap als klant best dat die overhead bestaat, maar ik wil vooral inzicht in de eindprijs die ik betaal voor die put of wat-dan-ook. Daarmee, en alleen daarmee, kan ik bepalen of het werkt.

Er lijkt me niets op tegen als dit een gecoordineerd geheel wordt, waarin meerdere organisaties competitief kunnen wedijveren over soortgelijke projecten. De schenker zal wel driemaal uitkijken voor hij met een extreem dure organisatie in zee gaat. En een dergelijke marktwerking scherpt de organisaties om zo efficient mogelijk te opereren, iets wat me geen overbodige luxe lijkt.

Natuurlijk staat het de gever vrij om de schenking na te trekken op de concrete locatie die is ondersteund. De lokale bevolking dient te kunnen vertellen wie hun put heeft bekostigd. Er dient een soort ombudsman te zijn die ontaarde problemen afhandelt, dit om oplichterij te voorkomen, zoals het veelvuldig verkopen van dezelfde put. Een reputatiesysteem dat buiten beheer van de hulporganisaties valt lijkt me geheel van deze tijd.

Pas als dit geregeld wordt krijg ik weer vertrouwen in hulporganisaties. En eerder niet.

Translate to English Translate to English

Comments on this article