Verdonk gedraagt zich als een dictator

De VVD voert Verdonk hoog op de lijst met aankomende verkiezingen. Zo zie je maar weer dat ze niet in de regering thuishoren.
| posted on Thu, 09 Nov 2006, 10:06 | weblog | rss | spin-off | comments |
Translate to English Translate to English

Er is een roep naar politici die 'dichter bij het volk' staan. Een politica als Verdonk speelt daar duidelijk op in -- zonder zich een moment zorgen te maken over de verantwoordelijkheden die bij haar baan horen.

Recent deed de Commissie Gelijke Behandeling een uitspraak over een docente die liever geen mannenhanden schudde maar die van de commissie op andere wijze mocht getuigen van haar respect jegens de heren. Lijkt me een logisch gevolg van het basisrecht op lichamelijke onschendbaarheid. En het lijkt me de moeite van het debat niet waard.

Zo niet Verdonk. De uitspraak stond haar niet aan. Ze erkende dat de commissie was ingesteld om de rechterlijke macht te ontlasten, maar nu een uitspraak niet in haar straatje past schopt ze weer heibel; ze wil de commissie zelfs opheffen. Daarbij doet ze enorm veel fout:

Wat haar loonstrook ook zeggen zal, Verdonk is geen beleidsmaakster. Ze is een relschopster en hoort niet thuis in een kabinet. Omdat ze toch alleen maar concrete miniprobleempjes oplapt kan ze beter werk zoeken waarbij ze concrete dingen kan doen in plaats van dingen die te moeilijk voor haar zijn, zoals beleidmakerij, brandvoorschriften en bestuurlijke verantwoordelijkheid. Wel iets mannelijks natuurlijk. Bandenplakster misschien? Nou vooruit, een rol als bandenplakster in Goede Tijden, Slechte Tijden.

De VVD geeft wat mij betreft aan dat ze voor alle posities vanaf die van Rita Verdonk geen fatsoenlijke kandidaten wisten te vinden. Wie haar ook niet ziet zitten dient te bedenken dat een overschot aan stemmen op de posities voor haar doorvloeien in de hare. De VVD dient dus niet te veel stemmen te krijgen op de posities boven haar. Dat wil zeggen, Mark Rutte kan een zetel krijgen en verder hoort de VVD niet in de kamer te komen.

Zie ook: Politiek: Denken met je pik

Translate to English Translate to English

Comments on this article